Šta možete i trebate obići tokom boravka u Kampu Bezdan

U neposrednoj okolini Kampa Bezdan se nalazi veliki broj interesantnih mesta koja vredi obići: salaši, ZOO vrt, Muzej Batinske bitke, Etno kuća i stari zanati Bačkog Monoštora, banje, biseri netaknute prirode, rukavci, dunavci, Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje, Eko centar Karapandža, vinske staze Mađarske i Hrvatske...
S obzirom na blizinu ovih mesta, preporučujemo da u obilazak krenete katamaranom, kanuima ili biciklovima, kako biste tokom vožnje uživali u netaknutoj prirodi ovog kraja.
U Kampu Bezdan možete za sve destinacije uzeti ulaznice!

Poseta Vinariji Sunčana gora (Naphegy pinceszet)

Prelepa i autentična vinarija izvornog imena  Naphegy pinceszet (www.naphegypinceszet.hu) udaljena 25km od Kampa Bezdan. Poseta Vinariji Sunčana gore podrazumeva degustaciju vina i posluženje. Trajanje posete je cca 3 sata.
Vina ove vinarije "govore sto jezika", ali je za posetioce obezbeđen i prevodilac :)
U povratku iz vinarije možete svratiti i u Banju Davod koje vam je usput.
Kompletnu organizaciju posete za vas obavlja Kamp Bezdan.

Poseta Vinariji Sunčana gora (Naphegy pinceszet)

Poseta Nananinom salašu

AKo želite vifeti kako izgleda život na autentičnom vojvođasnkom salašu - ovo je pravi odabir! Na Nananinom salašu možete videti domaće životinje (koze, magarce, koke...) u prirodnom okruženju, degustirati koziji sir, radionice za decu i odrasle... Ponudu Nananinog salaša možete preuzeti OVDE.

Nananin salaš

Banja Davod (Dávodi Gyógyfürdő)

Banja Davod sa svojom bogatom ponudom bazena (pogledati na http://davodfurdo.hu) se nalazi na samo 15ak kilometara od Kampa Bezdan (preko graničnog prelaza Bački Breg). Kolima 15 minuta (u zavisnosti od situacije na granici), biciklom sat vremena lagane vožnje (biciklisti ne čekaju u eventualnom redu na granici).

Davod banja

Zoološki vrt u Kolutu

U Kolutu se nalazi Zoo vrt „Miki” jedini privatni zoološki vrt u našoj zemlji. Od kampa Bezdan udaljen je nepunih 5 kilometara. Zoo vrt poseduje preko 100 životinjskih vrsta iz celog sveta na površini od oko sedam i po hektara šumaraka, travnjaka i desetak veštačkih jezeraca.

ZOO vrt Miki, Kolut

Eko centar Karapandža

Eko centar Karapandža nalazi se pored vikend naselja Kenđija, na obali Bajskog kanala. Do Monoštorskog rita i Eko-centra se najlakše dolazi preko Sombora i Bezdana. ( https://goo.gl/maps/B5eJp7bq4wHxqUsF6 ) Dnevni obilazak jedinstvenog rezervata obično započinje šetnjom kroz hrastovu šumu, nakon čega se može uživati u čarima starih tokova Dunava.

Eko centar Karapandža

Muzej Batinske bitke

Muzej Batinske bitke ( https://goo.gl/maps/9LGKmU2LrzyN1Ys78 )je udaljen na oko 5 kilometara od Bezdana. Muzej se nalazi u Srbiji, dok se drugi memorijalni kompleksi nalaze na Hrvatskoj obali Dunava. Jedno specifično mesto na muzeju jeste sam vrh muzeja na koji se moze popeti. Sa vrha muzeja prostire se prelepi pogled koji obuhvata most 51. divizije i obalu Hrvatske, na kojoj se mogu videti ostali kompleksi tog memorijalnog spomenika.

Muzej Batinske bitke

Novitet Dunav - Tkačnica damasta

„Novitet" tkačnica damast svile se nalazi u nposrednoj blizini Kampa Bezdan. Ova jedinstvena tkačnica i danas radi na 18 starih žakard razboja i 2 kalema iz 19. veka. Tkačnicu je osnovao Janoš Šmit 1871. godine na tehnologiji iz Gornje Mađarske.
Više o tkačnici damasta Novitet Bezdan